torsdag 1 januari 2004

Lagottoträff

Nu har vi i Gästrikland och Hälsingland haft årets stora lagottoträff. Först av allt vill jag å alla deltagares vägnar tacka Ove och Berit för att vi fick komma till deras smultronställe vid Gällsjön. Vi hoppas att det finns möjlighet att göra om visiten vid ett annat tillfälle. Dagen började inte så lysande, eftersom det snöade i sidled. Men nu är ju hundmänniskor vare sig rädd för snö, regn eller kyla. Alltså på med långkalsonger ( 22:a maj ), varmtröja och regnjacka. Det var hur som helst ett glatt gäng på ca 30 personer och ca 14 lagotton.



Alla vet ju hur hopplöst det är att räkna hundar ( och människor ) som springer hit och dit. När alla var samlade började vi dagen med kaffe och bullar i "sommarköket" som tack och lov var under tak. Efter varv som folket fikat färdigt blev de ivägskickade på tipspromenad. Det resulterade i utslagsfråga eftersom det var så många som hade lika många rätt. Naturligtvis var det prisutdelning efteråt.



Ove hade fixat till några agilityhinder, det blev succé inte minst bland barnen som fick chans att leka med hundarna. Mellan varven och regnskurarna passade vi på att gå igenom lite klippning. Det blev många öron och skägg klippta. De allra flesta klarar att klippa sina hundar bra, men är nog lite rädda att ge sig på huvudena.



Efter den gemensamma lunchen, som Berit hade lagat, så passade vi på att träna lite inför utställningen i Österbybruk. Många av hundarna som var med på träffen ska vara med på utställningen. Flera av dem har inte varit med tidigare, därav en hel del nerver. Det brukar ju ordna sig, så det går nog bra, bara man har roligt.Efter en lång och kulen dag tror och hoppas jag att det var en givande träff för alla. Det var väldigt trötta hundar med familjer som åkte hemåt på eftermiddagen. Nu har vi en hel vecka på oss att ladda inför nästa helg.

Vi ses Monica och Anna